Jordi Sànchez ho ha tornat a fer. El definit com a traïdor per Xirinacs, còmplice de les falses DUI, autor amb Turull, Rull i Forn d’una falsa vaga de fam amb la complicitat dels partits unionistes i de la premsa processista, va fer la setmana passada una carta al diari Ara on afirmava que el 1r-O no era un referèndum per la independència, sinó un moviment tàctic per a forçar Rajoy a negociar. Per l’enrenou que va originar, aquest dilluns va voler matisar-les.

En una aparició telemàtica, quan aprofitava un permís d’aquests que costa tan poc d’obtenir als presos, suposadament per a tancar la polèmica de les seves paraules, va negar que hi hagi crisi a Junts, va afirmar que ningú no li havia demanat que plegués i que solament hi havia hagut tres militants desinscrits al partit i va dir que s’havien manipulat les seves paraules. Encara que ell no ho va especificar, s’intuïa que es referia a Vilaweb, cosa que a les xarxes han confirmat escrits difosos per militants.

No és acceptable que Sànchez vulgui acusar Vilaweb de voler-lo perjudicar. Precisament Vilaweb, com tots els mitjans principals catalans, ha tapat diverses vegades Jordi Sànchez quan ha emmudit el que Xirinacs en deia, d’ell i la falsa vaga de fam feta amb glucosa. També és abusar del desconeixement públic per la relació d’amistat que uneix Vicent Partal i Carles Puigdemont. 

A la pàgina 77 de la biografia “Puigdemont, el president @KRLS” de Jordi Grau i Andreu Mas, s’explica com Puigdemont va col·locar Partal a El Punt l’any 92, just abans d’anar-se’n d’excedència i de com es van avenir de bon principi.

El més gros, però, és que -a part de fer xantatge emocional quan recorda que és pres i amaga el detall que es va lliurar voluntàriament- va tornar a negar validesa jurídica al referèndum del 1r-O quan afirma que és un manament moral imprescindible fins que no hi hagi un referèndum vàlid acordat.

O sigui, va abusar del fet que no tothom és expert jurídic ni polític per a dir que el 1r-O és com un nou 9-N no vinculant jurídicament. Què en deuen pensar els 1000 ferits i els 2 milions de votants. 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,