El periodista Joan Maria Morros, Degà del Col·legi de Periodistes d’ençà el 2019, continuarà en el càrrec quatre anys més. Morros ha encapçalat la candidatura Som Periodisme que formarà Junta de Govern amb els periodistes de la demarcació de Barcelona Núria De José, Maria José Recoder, Xavier Vilà, Jordi Joan Català, Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, Pipo Serrano, Nil Via, Gemma Sánchez, Enric Sierra, Laura Saula, Magda Gregori, Cristina Salvador i Ester Medico. L’òrgan de Govern es complementarà amb els vocals sorgits de les Juntes de Demarcació i que estan encapçalades per Jordi Grau a Girona, Esteve Giralt a Tarragona, Laura Alcalde a Lleida, Mar Martí a la Catalunya Central i Josep Baubí a les Terres de l’Ebre.

Tal i com determinen els Estatuts del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en tractar-se de candidatures úniques aquestes han quedat automàticament proclamades després que la Junta Electoral Central n’hagi certificat els avals i els suports necessaris per a presentar-se.

La candidatura Som Periodisme ha presentat un total de 339 avals vàlids dels 207 que necessitaven els candidats al deganat. El traspàs de poders i de càrrecs entre l’actual Junta i la nova Junta de Govern es farà efectiu les pròximes setmanes. Morros és l’onzè degà del Col·legi de Periodistes en els 36 anys d’història d’una institució que representa més de 4.200 col·legiats. Abans van ocupar el càrrec els periodistes Carles Sentís, Josep Pernau, Salvador Alsius, Montserrat Minobis, Joan Brunet, Sebastià Serrano, Josep Maria Huertas, Josep Carles Rius, Josep Maria Martí i Martí i Neus Bonet.

Morros (Igualada, 1970), és cap d’informatius de RAC1 d’ençà el 2008. Va començar treballant en mitjans locals, com ara Televisió Igualada i va ser corresponsal de Catalunya Ràdio  a Igualada-Anoia. L’abril del 2000 va entrar a RAC1 on va formar part de l’equip inicial de la ràdio a l’equip de l’informatiu matinal Primera hora. A finals del 2000 va assumir la direcció i presentació de l’informatiu econòmic Mercats fins al 2004. Aquell any va incorporar-se com a guionista a El món a RAC1, primer amb Xavier Bosch i després amb Jordi Basté.

Llegeix articles amb temes relacionats: ,