El Col·legi de Periodistes de Catalunya inaugurarà avui a la tarda una exposició del mític fotoperiodista Horacio Seguí (Barcelona, 1930). Apassionat per la fotografia des de ben jove, va aprendre de manera autodidàctica la màgia de la càmera a través de la revista Arte Fotográfico i de practicar molt amb la camereta i l’ampliadora, peces bàsiques al segle XX.

Com a fotògraf dels esdeveniments organitzats per l’Hispàmer −club social del Banco Hispano Americano on treballava− va conèixer moltes persones amb qui va treballar després a revistes rellevants del món musical, radiofònic i esportiu. Al llarg de la seva vida, Seguí ha  immortalitzat amb la seva càmera estrelles del món musical, cinematogràfic, polític, esportiu, i moltes vegades les instantànies eren a racons de la seva estimada Barcelona.

El patrimoni fotogràfic d’Horacio Seguí és importantíssim, tant per la qualitat com per la quantitat d’imatges úniques creades per ell. Per això, una part del seu fons es troba a l’Arxiu del Futbol Club Barcelona, una altra a l’Arxiu Nacional de Catalunya i una tercera part, al seu domicili.

En aquesta exposició, comissariada per Esther Molas, es mostren temàtiques imprescindibles per comprendre la rellevància del llegat fotogràfic d’Horacio Seguí: líder en la lluita i la reivindicació del col·lectiu de fotoperiodistes; la fotografia com a il·lustració de les portades de les revistes, les imatges dels artistes musicals dels anys 60 i 70 del segle XX, els barris de Barcelona i, les imatges del Barça i els cromos de futbol.

D’altra banda, el Col·legi ha lamentat la pèrdua del jornalista i músic Josep Maria Francino, primer director general de Catalunya Ràdio i impulsor de nombrosos projectes radiofònics.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,