La setmana passada, els regidors de l’Ajuntament de Vic, tant del govern com de l’oposició, van prestar suport al tinent d’alcalde Josep Arimany Manso, el qual denuncia patir una campanya de calúmnies i amenaces contra la seva persona en el cas dels Papers Royuela. Tal com s’ha difós la notícia, semblaria que és tasca de perfils anònims, els quals es limiten, sense proves, a insultar per internet. Res més lluny de la realitat, atès que hi ha una demanda davant l’AEAT amb un munt de documentació.

Fa uns dies, dins de l’Expediente Royuela -que denuncia la presumpta existència d’una xarxa criminal responsable de més de 1000 assassinats, dirigida pels ex-fiscals generals de Catalunya José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo- Santiago Royuela  va parlar de Josep Arimany Manso tot afirmant, amb tota una sèrie de documents,  l’existència de transferències periòdiques de Mena a Arimany a raó de 12.000 euros mensuals i de comptes conjunts a nom d’Arimany i la seva dona i, d’altres, a nom d’Arimany i el seu fill a Luxemburg.

També el va acusar de tenir 37 propietats principalment als Estats Units mitjançant empreses pantalla al Panamà, ocultades a la hisenda espanyola, i diversos comptes sota una falsa identitat. Aquesta informació és part d’una demanda de 148 pàgines a l’Agència Tributaria, presentada recentment per Alberto Royuela.

Josep Arimany ja va presentar una denúncia per acusacions anteriors contra els Royuela, que ja vam aplegar en aquest article, que es jutja al Tribunal d’Instrucció 33 de Barcelona i que ha comportat, com a  mesures cautelars, la retirada de vídeos a Youtube. Els Royuela acusen de manera documentada Arimany de falsificar reports forenses centenars de vegades i cobrar per fer-ho.

Caldrà esperar esdeveniments malgrat que un cas escabrós com aquest, que denuncia la corrupció absoluta del sistema judicial espanyol, no pot tenir cap solució justa dins aquest mateix sistema. D’altra banda, una societat desperta s’hauria de demanar quines investigacions han fet els regidors de Vic per arriscar-se alegrement a cometre dos delictes penals: encobriment dels presumptes delictes d’Arimany i calumniar a qui aquest qualifica de calumniador, basant-se en la paraula del tinent d’alcalde i en un corporativisme mal entès. Seria molt més aclaridor un acarament entre Arimany i els Royuela a TV3, per exemple al FAQS.

També han fet costat a Arimany el Consorci Hospitalari de Vic, el qual hi ha fet un comunicat, i l’epidemiòleg Antoni Trilla a Twitter: “És molt lamentable que avui en dia es pugui atacar i difamar impunement a persones o a professionals en les xarxes socials. El Dr. Arimany mereix tot el respecte, consideració i suport. És un gran servidor públic, honest i compromès amb la nostra societat”. No disposem de quines són les atribucions policials, ni judicials ni jornalístiques que tenen l’un i l’altre per a prendre partit en aquest tema alegrement.

El cas de Trilla és més greu atès que, com a un dels capdavanters de la gestió a Catalunya de la Covid, hauria d’ésser rigorós amb les seves afirmacions i evitar prendre riscs penals i de pèrdua de reputació. No cal dir que, com a membre de la Junta del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona -presidida per un Jaume Padrós que va mentir a tot Catalunya quan va donar suport a la falsa vaga de fam amb glucosa de Turull, Rull, Forn i Sànchez– en una societat lliure i informada, la reputació de Trilla ja hauria d’estar posada en dubte fa temps.

Que les idees polítiques de la família Royuela siguin les oposades a les que defensa Catdavant ha de ser deixat de banda a l’hora d’aclarir què hi ha de veritat en la presumpta xarxa criminal que, suposadament, hauria encarregat més de 1000 assassinats i que vincularia unionistes com Mena, Villarejo i Robles amb processistes com Germà Gordó i Miquel Sellarès, els quals no coneixem pas que hagin emprès accions legals per a defensar la seva honorabilitat. A més a més, destapar-ne la trama serà un torpede a l’estat espanyol que ens acostarà a la independència.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,