La integració de Luis Figo a Madrid és absoluta, fins al punt d’esdevenir un altre ‘Cayetano’. L’exjugador portuguès no perd l’ocasió de fer proclames demagògiques a Twitter i el darrer en rebre ha estat Messi, per les generoses xifres del contracte amb el Barça (555.237.619 euros) publicades pel diari El Mundo. “Els seus assessors mereixen una estàtua, la gestió de la directiva del Barça solament es pot comparar a la de Gaspart”, ha escrit Figo sobre la notícia d’Esteban Urreiztieta, conegut per haver treballat a sou de Villarejo en la guerra bruta contra Podemos i per haver atribuït, juntament amb Eduardo Inda, un compte bancari fals a Xavier Trias que l’acabaria d’empènyer fora del càrrec de batlle de Barcelona.

Cap futbolista és mileurista i Figo, que va fitxar pel Madrid per 10.000 milions de pessetes l’endemà de prometre que no ho faria al diari Sport, no és pas un exemple a seguir en l’àmbit econòmic: el proppassat desembre va assegurar en un tuit que la pujada d’imposts a les grans fortunes provocaria “més atur i pobresa”; algunes persones li van haver de recordar que el 2012 el Suprem l’havia condemnat a pagar 2,4 milions d’euros per irregularitats en l’IRPF.

El proppassat maig, Figo va qualificar de “puta ruïna” els criteris del govern central sobre la desescalada, fent costat als arguments d’Ayuso. “Uff, es crema el ranxo” va publicar quan el jutge va demanar al Suprem que investigués Pablo Iglesias per denúncia falsa en el cas Dina, per bé que el tribunal no hi va trobar indicis de delicte i el va retornar a l’Audiència. Contra el líder de Podemos ja hi havia disparat durant l’agost, amb un missatge amable dirigit al rei emèrit. “Vingui vostè a Portugal, aquí no hi tenim ‘coletas’”.

L’exjugador, que en la seva època com a madridista va forçar la retirada de César Rodríguez a qui li va trencar la cama, formava part dels ponents del recent seminari en línia “Líders en el canvi”, organitzat per Albert Rivera i que també havia convidat Ruiz Gallardón, Dimás Gimeno, director d’El Corte Inglés entre el 2014 i el 2018 i candidat de Falange en tres eleccions i Leopoldo López, el colpista veneçolà que viu al barri madridenc de Salamanca amb un lloguer de 10.000 euros mensuals.

D’altra banda, l’artífex de l’arribada de Figo al Madrid, Florentino Pérez, continua endavant amb un projecte que ha deixat sense aigua a milers d’indígenes a Guatemala i hi ha destrossat rius. Bernardo Caal, principal líder del grup opositor, ha escrit des de la presó una carta a la Comissió de Drets Humans per a denunciar-ne les barbaritats.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,