Podria ser la nova cançó de l’estiu de Georgie Dann o un acudit de mal gust de Los Morancos però és una realitat: Toni Cantó liderarà una oficina de defensa de l’espanyol, un càrrec fet a mida que Ayuso ha creat amb l’objecte de “fomentar la llengua espanyola fora i dins de les nostres fronteres”. És a dir, un xiringuito per afavorir l’actor que no només s’ha especialitzat a anar canviant de partit –UpyD, C’s, PP–, sinó que havia estat molt crític amb institucions que considerava un malbaratament.

Cantó rebrà 75.000 euros anyals al capdavant d’un òrgan de victimització per a promoure una llengua que, lluny de ser en perill, històricament ha estat imposada de manera violenta i els seus hereus es vanten de “los 500 millones”. Això sense oblidar que aquesta tasca ja la desenvolupa l’Instituto Cervantes, que enguany ha augmentat el seu pressupost un 40% fins arribar a 174 milions d’euros i que, si som curosos, la llengua és la castellana i ‘espanyol’ és una denominació política i imperial.

No es tracta d’una novetat per part d’Ayuso, que ja va col·locar el torero Miguel Abellán al capdavant del Centre d’Assumptes Taurins a raó de 75.000 euros anyals; el 2013 la Comunitat de Madrid liderada pel corrupte Ignacio González va donar 83.000 euros anyals a un jove exdiputat del PP anomenat Santiago Abascal –que no duia ni barba– per gestionar una fundació simbòlica que amb prou feines va dur a terme una activitat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,