Una setmana després del teatre dels indults als líders processistes, l’Estat espanyol continua vehiculant la repressió per mitjà d’estratègies més subtils, com ara l’espoli econòmic. La seva darrera víctima és Mas-Colell, que s’ha vist abocat a perdre propietats i béns per haver exercit com a conseller d’Economia de la Generalitat durant cinc anys.

Més de 160 professors de la UPF i nombroses personalitats internacionals -entre les quals s’inclou una trentena de Premis Nobel-, han donat suport a l’economista. El seu fill Alex va alertar de la situació en un fil de Twitter.

Com la majoria d’organismes estatals, el Tribunal de Cuentas tampoc és aigua clara. El 2014 El País va revelar que un 10% dels 700 treballadors que l’integren (o l’han integrat) són familiars d’alts càrrecs, com ara Manuel Aznar –germà de l’expresident-, Margarita Mariscal de Gante –ministra dels governs d’Aznar- o Ubaldo Nieto, que apareix als papers de Bárcenas; o bé tenen lligams amb el franquisme, per exemple la presidenta actual María José de la Fuente, que és cosina de l’exministre franquista Licinio de la Fuente.

El nepotisme va vessar el got el 2016 quan va adjudicar una plaça feta a mida per al germà del vicepresident, motiu pel qual el Suprem el va condemnar a una sanció de 9.000 euros. Es tracta del mateix òrgan que s’ha fet l’orni amb els delictes econòmics del PP, el PSOE i Vox i que va anul·lar la condemna a Ana Botella per haver venut pisos de protecció oficial a fons voltors.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,