“Sembla una roda de carro de l’escut gitano, ara ho posem a l’entrada i ja no ens entraran robar, perquè sinó ells t’ho robarien.” Aquest comentari, inclòs en el programa Bricoheroes de TV3 conduït per Jair Domínguez i Peyu, no ha passat desapercebut per a la Federació d’Associació Gitanes de Catalunya (FAGIC). El seu president, Simón Montero, ha enviat una carta a Núria Llorach, màxima representant de la Corporació Catalunya de Mitjans Audiovisuals, en què assegura que més enllà de codis deontològics “el més sagnant és la generalització de tot un poble, el gitano, com a lladre”.

Montero recorda que a Catalunya viuen prop de 100.000 persones gitanes “que han estat acusades de lladres de manera gratuïta i deshonesta” i es queixa que un mitjà públic aposti per “una forma d’humor del segle passat, gens respectuosa amb les persones, fonamentada en prejudicis i estereotips que no ajuden a fomentar l’esperit de convivència al país”.

De la seva banda, Ricard Valentí, president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia i vicepresident del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona, també ha denunciat els fets.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,