Després de més de 1.000 dies reclòs, Fran Molero ha obtingut el tercer grau i ha sortit al carrer. Aquest sindicalista andalús va ésser víctima d’un muntatge político-judicial farcit d’irregularitats i contradiccions, que va convertir la manifestació pacífica de la iniciativa ‘Rodea el Congreso’ de 2013 en una activitat delictiva.

Sota l’ample paraigua de la llei mordassa, Molero va ésser condemnat a cinc anys de presó arran d’un judici sense garanties ni proves, ni advocat en la fase d’instrucció. Els seus pares malalts depenien d’aquest sindicalista a qui tampoc van oferir psicòleg malgrat que tenia acreditada una depressió.

Per contra, la Federació Anarquista de Gran Canària (FAGC) denuncia que el 24 de març un dels seus integrants, Ruymán Rodríguez, serà jutjat per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Aquesta organització explica que, a finals d’abril de 2015, Ruy va ésser detingut camí de la feina per dos guàrdies civils que van amenaçar-lo i agredir-lo a la caserna. La denúncia pública de les tortures va motivar la invenció d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, fonamentat en una presumpta patacada a l’engonal a la sala d’interrogatoris.

La FAGC ho atribueix a l’activitat que desenvolupa d’ençà el 2011 en matèria d’habitatge -i que inclou expropiacions, reallotjaments i desnonaments aturats- de la qual se n’han beneficiat vora 76 famílies que viuen a l’espai autogestionat L’Esperança. La Fiscalia sol·licita un any i mig de presó per a Ruy més una sanció de 770 euros.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,