La cèlebre expressió “caverna mediàtica” que va crear Joan Laporta en la seva primera època com a president blaugrana ha passat de broma a rutina. PP i Vox han unit forces per fer fora l’actual direcció de Telemadrid i col·locar-hi com a administrador José Antonio Sánchez, que figura a la comptabilitat de Bárcenas; el 2020 Almeida va disparar el pressupost institucional de l’Ajuntament de Madrid dedicat a la premsa afí i el més beneficiat va ser Periodista Digital (Alfonso Rojo), amb un augment del 370%, seguit per l’increment del 275% d’OK Diario d’Inda i del 207 d’Intereconomía. Libertad Digital, de Jiménez Losantos, solament va percebre un 88% d’ajuts més.

Atenent una informació del diari El Salto, l’editora d’OK Diario ha rebut 345.000 euros en desenes de contractes de governs del PP mentre que Ayuso, després d’inventar-se un organisme amb sou astronòmic per a Toni Cantó, ha regat Inda amb 50.000 euros per organitzar una jornada de turisme d’un sol dia.

Però la televisió pública espanyola no es queda pas enrere: després d’imposar la llei del silenci en el cas dels àudios de Florentino, RTVE ha fet fora Jesús Cintora per motius polítics i el canal 24 h va connectar en directe amb una roda de premsa amb l’opositor veneçolà Leopoldo López per parlar d’assumptes de política interna del seus país, per bé que fou la mà dreta del colpista Guaidó.

L’altra víctima de la censura de la caverna mediàtica ha estat Javier Ruiz, que Ana Rosa Quintana ha fet fora del seu programa després de fer-hi un al·legat sobre la pallissa de caire homòfob que va acabar amb la vida del jove Samuel.

En un àmbit més anecdòtic, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha publicat un manifest en solidaritat amb el periodista d’El País Alberto García, víctima d’un muntatge, però la conservadora Associació de Premsa de Madrid ha exhibit un silenci còmplice en el tercer aniversari de l’agressió a Jordi Borràs per part d’un policia nacional militant de Vox. Tampoc s’hi va solidaritzar quan van ocórrer els fets i l’agent, que li va trencar el nas mentre li cridava “Viva España” i “Viva Franco”, continua treballant com si res.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,