El nomenament de José Manuel Pérez Tornero com a nou president de la Corporació de RTVE pot fer que el jornalista català, conegut popularment com “The Nota”, hi tingui els dies comptats. L’ex-director d’El Periódico, que l’endemà dels atemptats del 17-A a Barcelona va publicar a primera plana una nota falsa de la CIA -plena d’errors ortogràfiques, dates no coincidents i una traducció grossera de l’anglès-, va ésser designat per Rosa María Mateo amb un càrrec ad hoc de director d’Informació i Actualitat a la televisió pública espanyola.

El relleu a la presidència deixa indefès Hernández i, atenent El Mundo, Pérez Tornero ja hauria estat pressionat pel PP i Podemos per a fer-lo fora, així com per la caverna mediàtica, la qual n’avantposa la condició de català a la d’unionista. Sembla que el nou president ha salvat el programa ‘España directo’ que Hernández volia fotre enlaire; la diferència en la focalització més alguns episodis polèmics li n’aplanarien la decisió.

Cal recordar el silenci d’Hernández per la destitució d’un jornalista per un rètol sobre la família reial, també el NO que va rebre de 65% dels treballadors de RTVE al seu nomenament en un referèndum no vinculant fet al setembre de 2019, i un manifest, del proppassat juliol, que tots els directors territorials de la corporació van signar contra Hernández, al qual reclamaven llibertat informativa i autonomia. L’escrit criticava les polítiques de nomenament i les decisions del jornalista català, les quals van fomentar els renunciaments de Cristina Ortiz i Alejandra Martínez.

La darrera polèmica ha estat l’espanyolització del nanosatèl·lit 5G -que d’entrada va patir les crítiques habituals pel cost econòmic en el context de pandèmia- del qual RTVE va fer ressò sense ni tan sols esmentar-ne el nom (Enxaneta), ni el seu origen català ni tampoc la tasca de la Generalitat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,