El desgavell a Generalitat és de dimensió històrica. S’han transferit 10 milions d’euros per cobrir els 5’4 milions en fiances que 34 alts càrrecs han de dipositar davant el Tribunal de Cuentas abans del 21 de juliol.

Presumptament, l’aval havia de provenir d’una entitat bancària però el Govern no n’ha trobat cap i ara es farà servir una disposició addicional que diu que ho pot fer la Generalitat directament. Ha passat el que ja vam anticipar a Catdavant en el primer article d’aquest tema. Sembla que cap entitat vol assumir els riscs d’afrontar-se a l’Estat espanyol. El més greu és que si això ho sabíem els de Catdavant no pot ser que Jaume Giró, ex-altíssim càrrec de la Caixa no ho sapigués, i que no ho tinguessin lligat abans de fer el decret.

El frau al poble de Catalunya és prou evident una vegada més. Han fet un decret per a avalar la Generalitat directament, però han fet veure que ho avalaria un banc, tot sabent que no ho avalaria cap banc. Res de nou sota el sol, els mateixos que van dir que farien la DUI 18 mesos després del 27-S del 2015, o 48 hores després del 1r-O del 2017.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,