El govern espanyol format per PSOE i Podem s’allunya cada vegada més de l’etiqueta de progressista que li van atorgar. L’executiu encapçalat per Pedro Sánchez està enllestint una nova Ley de Seguridad Nacional que preveu la realització de prestacions personals per part de tots els majors d’edat en els supòsits d’emergència, així com la confiscació de béns o la suspensió de determinades activitats.

Diversos experts en la matèria ja han alertat dels riscos de la normativa, que afectaria ciutadans però també empreses i entitats jurídiques, com ara un abús per part del govern que estaria legitimat per activar un estat d’alarma sense haver de passar pel Congreso. Alguns catedràtics de dret constitucional creuen que serà necessari definir l’abast de la paraula crisi i mesurar la proporcionalitat de la llei, atès que podria contravenir drets fonamentals.

El diari alemany PerspektiveOn es pregunta en un article si aquesta normativa –que recorda el sacrifici patriòtic de la mili i de la dictadura impune–, està dissenyada per fer front a pandèmies o bé per abordar guerres o rebel·lions.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,