El manteniment de l’aposta pels artistes internacionals i la recuperació de projectes ajornats amb motiu de la Covid-19 són els eixos vertebradors del 40è Festival Jazz Terrassa, la cita més rellevant del gènere a Catalunya i una de les més destacades en l’àmbit estatal. Tot i estar encara emmarcat dins d’un context de pandèmia, el festival ha enllestit 29 concerts en 14 espais diferents entre avui i el 13 de juny, marcats per la varietat estilística i les tendències contemporànies, sense oblidar les presentacions discogràfiques, la presència internacional i el recolzament al jazz de factura catalana.

Cal destacar la incorporació del Teatre Principal com un dels escenaris que podran acollir un major aforament –fins a 300 localitats a dia d’avui–, així com la possibilitat de realitzar un concert a l’aire lliure per a un major nombre d’espectadors cap al final del certamen. Per a poder-ho dur a terme, l’Ajuntament de Terrassa estarà en contacte amb el Procicat.

Susanna Carmona, coordinadora del festival, s’ha mostrat esperançada per la possibilitat d’augmentar els aforaments en les matinals populars, “i així tornar el jazz als carrers i lluny de l’horari nocturn”.

En la programació destaca la presència d’artistes internacionals, com ara la del bateria nord-americà Billy Cobham (12 de juny), un dels tòtems del jazz fusió; del guitarrista Philip Catherine (4 de juny), que hi participa amb el seu projecte Organ Trio, i del trombonista Gianluca Petrella amb la proposta «Cosmic Renaissance» (el 28 de maig), recolzat per l’Istituto Italiano di Cultura a Barcelona.

Endemés, ha destacat el projecte a xarxes socials «Jazz Up», en el qual han participat 60 músics de l’escena terrassenca, com a primer acte commemoratiu de 40 anys de festival i que porta 27.000 visualitzacions a Instagram. El festival recupera la Nit de Blues –amb la cantant de Houston Trudy Lynn–, així com el projecte de residència entre els Països Baixos i Catalunya amb el grup Alto For Two liderat per les saxofonistes Irene Reig i Kika Sprangers.

En relació al premi honorífic Jazzterrasman, el festival entregarà finalment el guardó al multiinstrumentista Jordi Rossy, qui no va poder recollir-lo en l’edició 2020.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,