Get back, el documentari dels Beatles, ja és visible des de la plataforma Disney+. La publicació britànica New Musical Express hi ha reconegut fins a 123 cançons que el quartet de Liverpool va tocar durant les sis setmanes de gravació que van donar lloc a la minisèrie. Entre elles, apareixen All things must pass, que Harrison acabaria incloent en el seu primer disc en solitari; versions de temes de Chuck Berry, Ray Charles o Elvis Presley, revisions de clàssics propis o improvisacions que mai es desenvoluparien.

Peter Jackson, autor de la trilogia d’El senyor dels anells, va enregistrar 60 hores de filmació i 150 d’àudio que finalment ha convertit en 468 minuts dividits en tres parts.

L’obra narra un període crític de la banda poc abans de separar-se en format íntim i a mode de càmera oculta, de tal manera que la creativitat dels quatre músics pot fluir en tota la seva esplendor lluny de plànols premeditats. “És un clàssic instantani que els fans continuaran mirant durant anys”, ha dit la revista Rolling Stone.

Hom pot pensar que es tracta de l’enèsima estratègia industrial per esprémer un fenomen que és garantia d’èxit, però en qualsevol cas suposa una bona oportunitat de descoberta per als neòfits i de revival nostàlgic per als seguidors del millor grup de pop-rock de la història.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,