El Consell per la República s’ha vantat d’haver assolit la xifra de 100.000 registrats, atès que es considera “la principal eina que té l’independentisme avui dia per assolir l’objectiu de la República Catalana”; un escenari que ja seria real si Puigdemont hagués proclamat la independència fa quatre anys en comptes de suspendre-la sine die.

La creació de Puigdemont també ha recalcat el valor numèric de les 26.000 peticions de la targeta d’Identitat Republicana, més els 210 Consells Locals constituïts arreu dels Països Catalans que inclouen delegacions a la Catalunya Nord i a les Balears.

Endemés, ja està treballant per obrir-ne una altra al País Valencià i endegar una xarxa diplomàtica per enfortir la imatge de Catalunya i cercar sinèrgies per al reconeixement internacional, aprofitant que “la lluita a l’exili no para de donar fruits” en referència a l’episodi de l’Alguer.

El Consell per la República ha iniciat la campanya a les eleccions de l’Assemblea de Representants, que es perllongarà fins al 28 d’octubre. Les votacions seran del 29 al 31 d’octubre i es podran fer per mitjà de l’app del Consell o a l’espai ciutadà del lloc web, on hi ha un calendari amb els debats programats a cada circumscripció electoral.