Tocaments, insinuacions, vexacions, abús de poder, amenaces de no trobar feina si no s’accedia als seus desitjos… Totes aquestes conductes han estat denunciades per desenes d’exalumnes de l’Institut del Teatre. El presumpte autor dels fets descrits és Joan Oller, director teatral i professor de 66 anys, dels més remarcables a Catalunya. Els fets els ha fet públics el diari Ara en un extens dossier publicat aquest diumenge. Els fets denunciats els ha conegut fruit d’una recerca engegada l’octubre del 2019 i abracen un període de 30 anys.

La direcció del Teatre ha fet pública una nota on anuncia el començament d’una recerca d’ofici per la gravetat dels fets, i posa en dubte la continuïtat d’Ollé com a professor de l’escola de teatre més important de Catalunya i que depèn de la Diputació de Barcelona. 

Àlex Casanovas, com a president d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, ha declarat que és una notícia trista pel sector. Joel Joan també ha participat en la polèmica tot dient a Twitter que “Dono fe que a mi em va maltractar psicològicament fins a arribar a l’insult i l’agressió verbal”. També l’ha acusat d’anar “begut” i de “tirar sempre la canya”, en fets situats al 1992. Joan Ollé ha respost: “No em dono per al·ludit davant acusacions anònimes. Que donin la cara”.

Ollé també ha estat obertament crític amb l’independentisme català en les pàgines d’El Periódico o en el programa de Xavier Sardà a TVE, “Obrim fil”, on va deixar anar, el darrer més d’octubre, una frase referida al procés, que ara el karma li torna: “La vida és una comèdia que acaba tràgicament”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,