El ‘nacionaljudicialisme’ ha fet un altre pas endavant per corroborar la seva arbitrarietat i tarannà antidemocràtic en condemnar Teresa Rodríguez, líder d’Anticapitalistes i del grup Adelante Andalucía, a pagar 5.000 euros als hereus d’Utrera Molina per atribuir-li en un tuit l’execució de Puig Antich. L’Audiència Provincial de Madrid ha desestimat el recurs de Rodríguez contra la sentencia del jutjat de primera instància que al 2019 la va condemnar a eliminar el comentari i considera que el tuit suposa un atemptat a l’honor. L’excusa és que, segons el tribunal, Utrera Molina no va intervenir en la sentència, ni va decidir sobre un possible indult que era facultat exclusiva del dictador.

“Avui fa 44 anys de l’execució per garrot vil de Salvador Puig Antich. D’entre els responsables del seu assassinat Fraga va fundar el PP i Utrera Molina va ser enterrat l’any passat al son del ‘cara al sol’ per membres del mateix partit. Ells continuen, nosaltres també”, va escriure a la xarxa social.

Joaquín Urías, professor de dret constitucional i antic membre del TC, no es va mossegar la llengua a Twitter: “A vegades la justícia espanyola fa tanta por com fàstic, condemnen Teresa Rodríguez aplicant la legalitat franquista com si hagués estat una democràcia homologada i donen la raó a l’assassí feixista Utrera Molina com si no fos partícip entusiasta de la dictadura. Digués el que digués la llei franquista, Utrera Molina era un pilar del règim que va assassinar Puig Antich i va participar en el Consell de Ministres que no va commutar la pena de mort. No era ministre de Franco per obligació sinó per devoció, o sigui que va col·laborar en la seva mort”.

La sentència referma la negativa de l’Estat espanyol i de la seva judicatura a passar comptes amb el franquisme, perquè és d’on prové: l’antic Tribunal del Orden Público (TOP), creat el 1963 i expert en judicis sense garantia, es va dissoldre oficialment el 4 de gener de 1977 i just l’endemà es va crear l’Audiència Nacional. Deu dels setze jutges del TOP es van integrar en aquest tribunal i al Suprem en una operació que evidencia l’estafa de la Transició.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,