La nit del 27 de setembre del 2015, Antonio Baños va clavar un punyal a la independència i a la veritat, quan va afirmar que no s’havia guanyat el plebiscit perquè no s’hi va obtenir la majoria en vots. El parany va ésser doble: primer perquè les eleccions al Parlament de Catalunya es guanyen en escons i no pas en vots, i segon, perquè quan excloem del càlcul els Comuns -que no s’havien posicionat ni pel sí ni pel no- el “sí” a la independència hi va obtenir la victòria de 55% a 45%.

Aquest cap de setmana, li ha agafat el relleu d’aquest joc macabre anomenat “Matar la independència i que sembli un accident”, la diputada sortint per Junts per Catalunya i número 10 per Barcelona, Aurora Madaula. El jornalista Gerard Sesé  ha exposat a Twitter una teoria d’escons i percentatge de vot independentista, en la qual aquest arriba a 52’5%, tot sumant els resultats de Junts, ERC, CUP, PDeCAT, Primàries i FNC. La resposta de Madaula ha estat antològica, però aclaridora: “L’extrema dreta no s’ha de comptar mai (en referint-se a l’FNC) perquè l’independentisme és antiracista i antifeixista. Gràcies”. D’això se’n diu fer un spoiler! Madaula no solament gosa de jutjar qui és o no racista o feixista, sinó que també gosa de dir qui és o no independentista. Com si l’objectiu principal no fos la independència; com si a tots els països no hi hagués pensament de tot tipus; com si als referèndums -que ells ignoren i volen tornar a fer- no comptessin tots els vots del sí i del no, independentment d’ideologies; com si no fos la televisió del seu Govern qui ha promogut VOX; com si els vots de VOX no s’afegissin als del no.

Aquesta relliscada destapa el parany que preparen. La insistència en el percentatge 50% de part de Junts per Catalunya (i també d’ERC) dificulta més el que és un miracle -que el poble ha fet dos cops d’ençà el 2015-: obtenir 68 escons. No recordo amb quin percentatge de vots va guanyar Castella el referèndum pel Decreto de Nueva Planta després del 1714. L’enganyifa cal afegir-la, a més, al fet que mentre al programa parlen de demanar un referèndum a la UE, en públic parlen d’aixecar la DUI… Una DUI que no existeix perquè no la van declarar.

En qualsevol cas, és d’agrair que Madaula confirmi que JuntsxCat no vol la independència de Catalunya perquè, com diu el proverbi àrab, “Qui vol fer una cosa hi troba el camí, qui no la vol fer, hi troba una excusa”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , ,