L’expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha protagonitzat una tornada esperpèntica a la política. Absolt del cas Gürtel pels famosos vestits, es postula com a candidat a l’alcaldia de València i considera que té moltes possibilitats d’aconseguir-la amb majoria absoluta.

La proposta és surrealista en el sentit que Camps ha irromput a la campanya electoral per a reivindicar el conveni impossible entre la Generalitat i el consistori pel circuit ruïnós de la Fórmula 1: encara es deuen 35 milions d’euros al banc Eurohypo, que s’acabaran de pagar el 2023.

El novembre de 2018 Álvaro Pérez El Bigotes va admetre davant del jutge instructor de la trama Gürtel que Agag, gendre d’Aznar, va impulsar la negociació entre Camps i Ecclestone amb l’objecte d’organitzar el Gran Premi de València, que va costar 300 milions. Fa tot just dos anys una jutgessa va processar Camps en considerar que havia malbaratat fons públics després que Ricardo Costa, exsecretari general del PP a València, afirmés que el partit es finançava amb diner negre en metàl·lic aportat per empresaris i que Camps n’era el màxim responsable. Costa sí que ha acabat entre reixes.

Tots els procediments judicials han conclòs amb arxivament o absolució però encara li’n queda un de pendent: la imputació per part de l’Audiència Nacional de delictes de prevaricació, frau a l’administració i tràfic d’influències en una altra peça de la Gürtel per la qual la Fiscalia demana dos anys i mig de presó.

Mentrestant, va tenir temps d’emprar les portes giratòries per a col·locar la seva filla, exbecària del PP, al Parlament Europeu.