L’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat detingut per la indagació de la causa ‘Barçagate’, per mitjà de la qual la directiva va contractar els serveis d’I3 Ventures amb l’objecte d’espiar i difamar a les xarxes socials jugadors, exjugadors i altres persones de l’entorn blaugrana.

Els Mossos han escorcollat les oficines del club i també han detingut Òscar Grau, Román Gómez Ponti i Jaume Masferrer, assessor a la presidència. Tots quatre han preferit no declarar i mentre Grau i Gómez Ponti han quedat en llibertat, Bartomeu i Masferrer han dormit a la comissaria de Les Corts.

L’escàndol, que va significar un cost d’un milió d’euros, va motivar la dimissió de sis directius, una auditoria i una esquerda decisiva que empenyeria Bartomeu a la dimissió, abans de sotmetre’s a una moció de censura ben dirigida.

Tot deixant de banda la causa Rosell –víctima de la presó preventiva més llarga del sistema judicial espanyol i possible represaliat per avançar-se al Madrid en la compra de Neymar-, la detenció de Bartomeu s’esdevé sis dies abans de les eleccions i, per tant, n’hi ha que tenen la mosca darrere l’orella i sospiten d’una maniobra per a acabar d’assegurar el més que previsible triomf de Laporta.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,